Charlie

En Chow Chow har behov for godt og regelmessig pels-stell. I utgangspunktet er det to pelsvarianter, lang - og korthår. Den korthårede Chow Chow er naturlig nok enklere og stelle, men innenfor den langhårede typen, er det store forskjeller på lengden og tettheten på hårveksten. Det som er viktig, er at man investerer i godt utstyr.

Et utvalg kammer, samt en børste til å børste over pelsen til slutt.

Børste, klotang (til klipping av klør) og en saks. Saksen er til å klippe bort eventuelt lange hår mellom potene. Det er ellers ikke lov til å klippe en Chow Chow.

GreskjemaPilene på tegningen (t.v.) viser hvilken vei pelsen skal gres. Bildet viser at man grer seg igjennom pelsen, ved å holde vekk "ferdig-gredd".

Spesielt på vinteren er fotpleie viktig. Våt snø ofte iblandet salt/strøsand kan gi problmer mellom potene.

FotpleieDet gjelder ikke bare for Chowen, men alle raser.

Pelsstell er ikke bare jobb, Det er også en kosestund, og en veldig fin anledning til å skape tillitsforhold mellom hund og eier. Det beste er å ha Chowen på et bord, når man grer den. Det er ikke nødvendig å invetsere i et "grebord". Men det er en fordel for eier at man har god arbeidshøyde. Et kjøkkenbord med en voksduk, eller antisklimatte til dusjen, gjør bra nytte. Det viktigste er at Chowen står støtt og godt, og at eieren kan arbeide seg enkelt gjennom pelsen, uten å stå bøyd for lenge, eller stadig må opp på tå. Noen foretrekker å stelle dem på gulvet.